вторник, 16 юли 2013 г.

Страдащите от Множествена Склероза вече също могат да тренират с Power Plate


Настоящата статия е публикувана в последния брой на списание Health Club Management и е дело на Еван Джаксън,Главен Изпълнителен Директор на  центровете за тренировка и релакс „Спорт  & Свободно време” в Шотландия и в нея се говори за фантастичната работа, която работещите в компанията вършат, за да могат страдащите от Множествена Склероза (МС) да тренират с  Power Plate.
„Спорт & Свободно време” в Шотландия работи с Организацията на страдащите от МС по разработването на 3-годишна програма, която да позволи на последните да се отдадат на вибрационните тренировки, ръководени от специално обучени инструктори.
Партньорството започна с въвеждащо 8-седмично проучване, което има за цел да потвърди ефективността от вибрационната тренировка в подобряването на цялостното и фитнес състоянието на хора с хронични заболявания,атакуващи централната нервна система (ЦНС) и да доведе до изтръпване на крайниците, а в някой случаи и до симптоми като парализа или ослепяване.
Първоначалното проучване откри, че вибрационната терапия подобрява мускулната сила на практикуващите я, а освен това се наблюдават повишени резултати по отношение на здравината, координацията, функционалната мобилност и положение.  Сега Организацията на страдащите от МС за Обединеното Кралство финансира създаването на комплект за вибрационна тренировка, а „Спорт & Свободно време” от своя страна осигурява персонал и неограничен достъп до оборудването в своите центрове за спорт за отдих.
„Пиша тази статия с цел да разкажа повече относно потенциалните ползи от вибрационната тренировка за хората, страдащи от Множествена Склероза.
Моята организация, „Спорт & Свободно време”, поддържа 14 обекта, предлагащи услуги в сферата на отдиха, развлечението и тренировките из цяла Шотландия. Като част от стратегията ни да подобрим живота на клиентите си чрез физическа активност и спорт, ние работим съвместно с Организацията на страдащите от МС от няколко години, за да използваме вибрационните машини в третирането на симптомите на коварната болест.
Първоначалното проучване, което стартирахме с асоциацията на страдащите от МС доведе до откритието, че вибрационната тренировка може да подобри редица функции на заболелите от МС, в това число мобилността, здравината и силата на техните мускули. Последващ анализ, вземащ под внимание влиянието на спортните упражнения и Social Value Toolkit показа потенциален ръст от 4 пункта за всеки инвестиран във вибрационна тренировка паунд от страна на страдащите от МС.
В резултат на това, наскоро сключихме ново споразумение с Организацията на боледуващите от МС и за в бъдеще ще им предоставяме безплатен достъп до нашите салони. Сключеният договор е за срок от 3 г. и се отнася до три от центровете ни, в които има апарати, предлагащи възможност за вибрационна тренировка.
Страшно ми се ще да видя, че и други оператори като нас имат сходно желание и амбиции да предоставят на благотворителни и организации, загрижени за здравето на хората, подобни услуги. Такива партньорства показват работата с апаратите в нова светлина и позволяват на страдащите от МС, примерно, да извличат ползи от тренирането с тях. Освен това положителните аспекти в социален план за всички въвлечени в начинанието страни са несъизмеримо обогатени”.
Евън Джаксън, Главен Изпълнителен Директор на „Спорт & Свободно време”

Няма коментари:

Публикуване на коментар