неделя, 11 май 2014 г.

5 причини защо да спортуваме!?

1.Мозъкът става по-здрав – физическите упражнения поддържат ума бистър и в напреднала възраст могат да предпазят от болестта на Алцхаймер, както и от редица други умствени проблеми.

2.Лекарството на 21 век са физическите упражнения и спортът. Те водят до блестящо здраве без инжекции и хапчета, и странични ефекти.

Дори и най-обикновените упражнения укрепват имунната система”. Изкачването на 2-3 етажа вместо вземането на асансьор , например може да ви помогне да намалите риска от сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, остеопороза , затлъстява- не и рак на гърдата. Упражненията ни помагат срещу “деструктивни мисловни навици” , свързани с депресията, безпокойството, стреса , тревожните мисли, гнева. 
Подобно негативно поведение значително допринася за психични заболявания.

3.Възрастта не е пречка! 

Никога не сте твърде възрастен и никога не е твърде късно, за да започнете свой собствен план за упражнения. Отдавна потвърдена е значимостта на поддържаната добра форма през по-късните години. 
Спортуващите в Power Plate Студио Релакс са на възраст от 4г до 93г. На никого от тях не е трудно да изпълнява "своята лична тренировъчна програма"
 

Авторитетните издания потвърждават ползата от упражненията за обмяната на веществата , сърдечносъдовата , дихателната системи и нервно-мускулната дейност на организма при възрастните хора. Учените са установили , че средно със 113% се увеличава мускулната сила сред възрастните хора, извършващи определен тип тренировки.


4.Нормализират теглото Ви!
Упражненията могат да увеличат продължителността на живота ви, ако сте с наднормено тегло. Хората с наднормено тегло , които спортуват намаляват вероятността от преждевременна смърт за разлика от онези , които водят заседнал начин на живот.  Упражненията са от полза, дори и тя да не се изразява в отслабване.


5.Това е добре за сърцето ви. 
Известно е ,че упражненията намаляват значително риска от сърдечни заболявания. 
Онова ,което е по-малко известно е , че заседналият живот е рисков фактор на този вид заболявания и го нарежда наравно с високото кръвно налягане , тютюнопушенето и високото количество на холестерол в кръвта.


Ето защо Ви  препоръчваме да спортувате поне 2-3 или 4 пъти седмично.


Скъпи приятели ПРИЗОВАВАМЕ ВИ,  започнете да спортуват веднага, защото НИЕ СМЕ ПРИМЕРА за младите хора, които водят все по-заседнал начин на живот и все по-рядко се движат.Спортувайки освен добрият пример на децата си, ще подобрим и здравето си.

Не се обезкуражавайте ,че не сте във форма да спортувате. Най-трудното нещо е човек да започне да спортува всеки ден, но се опитайте да се мотивирате като помислите за множеството преимущества, които спортът ви дарява!

След време няма да ви е трудно, тялото само ще иска от Вас да спортувате редовно, за да се чувства ТО и за да изглежда ТО прекрасно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар