петък, 20 март 2015 г.

Ползите от масажа

Съществуват различни видове масажи. Част от тях имат за цел да поглезят човека, ароматизирайки и подхранвайки тялото му. Някои използват всякакви кулинарни съставки като шоколад и мед, други пък залагат на топлите вулканични камъни.
Съществуват и масажи, които се правят с лечебна цел. Когато човек има даден здравословен проблем, чрез масажи се третира дадено място и по този начин то се лекува. Сред жените със сигурност най-популярни са антицелулитните масажи.
Независимо дали вие имате желание просто да релаксирате с приятен масаж, или пък трябва да лекувате свой здравословен проблем, със сигурност си струва да инвестирате в масажи. Ако не вярвате, прочетете за някои от ползите от масажа:
1. Довиждане на болката!
Много хора имат мускулни или ставни болки. Натискът и вибрациите от масажа могат да облекчат тези болки. Това се дължи на по-добрия приток на кръв в тялото. Повече кръв към болезненото място означава по-малко възпаление и по-бързо възстановяване на тъканите. Това означава, че вашите болезнени крака/гръб/ раменете/ и други ще бъдат много по-добре. Премахването или дори само облекчаването на болката ще ви помогне да се чувствате отново във форма и да правите всичките си любими неща.
2. Увеличава циркулацията и намалява подуването.
Загряването е мощен инструмент. То стимулира кръвообращението и намалява болката от повтарящи се здравословни проблеми като остеоартрит. Масаж с изстудяващ гел в съчетание с температурна терапия и вибрации е много ефективен в облекчаването на болката.2. Увеличава циркулацията и намалява подуването.
3. Побеждавате тревожността и депресията.
Има обяснение за страхотното влияние на масажа да отпуска тялото ви и да премахва стреса. Натискът и докосването понижават нивата на хормона на стреса кортизол и повишават количеството серотонин и допамин. Всичко това води до спад на тревожността, стреса и депресията.
4. По-спокоен сън.
Както знаете, качеството на съня е от съществено значение за здравето на хората. Ако някога ви се е случвало да задремете по време на масаж, значи сте изпитали ефекта на тази страхотна процедура. Според едно проучване масажът увеличава делта вълните – тези, които са свързани с дълбокия сън. Освен това сънят идва по-бързо, когато човек е спокоен и също така не изпитва никаква болка.

Mатериал на: tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар