четвъртък, 12 април 2012 г.

Отровната храна

"В София аз имам много пациенти, които са бизнесмени. Единият от тях внася ароматизатор и оцветител за ръж. Ръж в България няма, защото климатът не е подходящ. И вие консумирате боя и ароматизатор оцветител, набухватели, подобрители и т. н., а тази химия не се разгражда и се натрупва като шлаки. Във всички сухи супи има Е-та, има глутамат. Глутаматът е най-големият наркотик - в каквото и да го сложите, ще го изядете. Имаме нужда от сол, но не в това количество, в което хората я поглъщат", алармира по време на лекцията д-р Николова. Тя сподели, че от Франция бизнесмени внасяли пълнител за салам. Той представлявал прах, който се разбърквал с боя и аромати. Добавяли се кожа и сланина, като от 5 кг обрезки се получавали 35 кг салам. Това била статистиката, която лекарката научила от въпросните бизнесмени. При тези обстоятелства те самите не употребявали продукцията на своите колбасни фабрики. Хората ядат различни измамни храни, които имат аромат на нещо, или цвят на нещо, но това нещо го няма там. "Поглъщаме какво ли не, нямаме време да седнем да хапнем с любимите хора и да пообщуваме. Телевизорите са в кухните, хората ги гледат и през това време ядат нещо. Това нещо като попадне в стомаха ви, набъбва и рецепторите казват: "Има храна". Мозъкът се успокоява и започва да разгражда. Но след малко се оказва, че там няма аминокиселини, няма витамини, минерали, от които се състои нашата клетка. А тя не разбира от овкусители и подобрители, иска си 28 аминокиселини. Но тях ги няма. И вие пак сте гладни. И това се превръща в омагьосан кръг. Гладни и дебели, болни, уморени. Това е истината", обясни д-р Николова.

Тя допълни, че един от показателите за нашето здраве е теглото. Ако то е наднормено, значи има нарушена обмяна. Нормалното тегло трябвало да се вмества в индекс идеална телесна маса (ИИТМ) - от 19 до 24. Той се изчислявал, като ръстът се умножи на квадрат и теглото се раздели на този коефициент. Повечето хора са над горната граница, т. е. носят върху себе си шлака, натоварени са съдовете им и кръвоносната им система, показва практиката й.

Защо трупаме излишно тегло?
Клетките задържат вода заради солените храни, които консумираме. От друга страна мозъкът - извън нашия неразумен ум, установява, че ние не даваме достатъчно вода на тялото и започва да я задържа в междуклетъчното пространство. Ако ние започнем да пием 1, 5 л вода на ден, веднага ще загубим излишни килограми, убеждава лекарката.
Тя сподели намерението си в скоро време да купи микроскоп, какъвто в България все още няма. Той давал възможност пациентът да види веднага на екран състава и структурата на своята кръв, след като му е взета. Холестеролът плувал като разноцветни мастни парчета - явно поглъщал оцветителите, които консумираме. Виждали се гъби и паразити, каквито човек не подозирал, че живеят в собственото му тяло. Ставало ясно, че масовото хората имат дисбактериоза, а имаме нужда от 7 фермента, за да обработваме храната.

Лекарката отдели време и на друг важен проблем.
От няколко години тя срещала остеопения при децата - намалено ниво на калций. А калцият бил уникален микроелемент, който потушавал именно киселите процеси в организма и поддържал pH 7, 43 на кръвта. При намаление на стойностите му първо се рушали зъбите, защото от там се изразходвал този микроелемент, след това от гръбначния стълб. Започвали остеохондрозите, особено страдал 7-и шиен прешлен, от там идвало главоболието и т.н. Д-р Николова сподели, че й е страшно да гледа младото поколение, което имало много здравословни проблеми, в резултат на неправилното си хранене. Менюто на подрастващите включва предимно пици, сандвичи, кифли, вафли, чипс, а те не носят здраве. Затова вероятно сред това поколение няма да има дълголетници, прогнозира лекарката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар