понеделник, 14 май 2012 г.

ЧЕРЕШИТЕ!!!.........

ЧЕРЕШИТЕ са един от най-вкусните и обичани плодове, те са и изключително полезни тъй като са богати на провитамин А, витамини от В комплекса, витамин С , те са изключително богати и на минерални съставки като желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор, които са изключително необходими за красивия външен вид на всяка една жена. Освен това черешите имат много ниско съдържание на мазнини и високо водно съдържание, което ги прави един подходящ плод при използването на плодова диета през пролетта и дори в ранното лято. Една череша притежава само 4 калории, което прави плода подходящ при желание за отслабване.

Черешите, подобно на много други плодове, са богати на антиоксиданти. Наличието им спомага за предотвратяването на рак (противо канцерогенно свойство), възпалителни процеси в организма и сърдечносъдови заболявания. Похапването на череши ще ви помогне не само да запазите красивата женска фигура, но и ако е необходимо ще може да отслабнете и да бъдете здрави красиви и засмени!

Тъмночервеният цвят на черешите се дължи на пигментни вещества с високото съдържание на антоцианини и каротиноиди – флавоноиди, укрепващи стените на кръвоносните съдове и понижаващи високото кръвно налягане при пациенти с хипертония. Ето защо ако имате проблем с кръвоносната система силно ви препоръчваме да си хапвате на ден поне 400гр. череши.

Черешите съдържат и високи нива на антиоксиданта мелатонин, който се произвежда естествено от организма и се смята, че помага за забавянето на процеса на стареене, както и за регулиране на съня.

Поради съдържанието на желязо, черешите се препоръчват на хора с анемия. Наличието на салицилова киселина пък ги прави подходящи за страдащи от артрит, подагра и ревматизъм.

Консумацията на сок от череши е полезен след фитнес тренировка или джогинг, каране на колело, танци или друг вид спортна дейност причината за това е че натуралния плодов сок от череши помага за намаляване на мускулните увреждания, причинени от физическите упражнения в резултат на което не се наблюдава микро разкъсвания на мускулите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар