понеделник, 8 октомври 2012 г.

Да се настроим за есента. Да изпратим подобаващо лятото и да се подготвим за златна есен.


Лятото вече се изнизва през задната врата, а есента настъпва все по-уверено с всяко жълто листо върху дърветата в парка.
С отминаването на топлите сезони преустановяваме дългите разходки под натиска на застудяващото време и първите студени капки дъжд.
Повод за носталгия обаче няма.
Есента е време за презареждане на батериите, връщане към ежедневието и стартиране на всички професионални и лични проекти, за които до сега нямахте време.
Ето как може да организирате ежедневието си и да се настроите за настъпващата есен.
Променете сутрешната си рутина
Летните вечери продължават до малките часове на нощта, а после ставането винаги е проблем. С застудяването на дните и нощите обаче със сигурност сте усетили, че вече по-трудно се събуждате сутрин. Затова вместо да се излежавате в леглото и да отлагате с още 5 минути алармата, докато накрая вече не закъснеете наистина сериозно за работа, по-добре се опитайте да станете по-рано.


Експериментирайте смело с различни аксесоари като шалове, шапки, тънки ръкавици и каквото още ви дойде на ум.
Подсилете имунитета си
Плодове, зеленчуци и отново плодове и зеленчуци, за да сте сигурни, че ще се разминете с настинките и досадните грипове, които върлуват при смяната на сезоните.
Определяне на целите
Направете си списък с всичко, което искате да постигнете до Коледа. Това може да е свързано с обновяване на гардероба, придобиване на нови вещи, влизане във форма, отслабване или каквото друго искате да осъществите, но все отлагате.
Когато запишете идеите и амбициите си черно на бяло имате по-голям шанс да си ги визуализирате, осъзнаете и да пристъпите към изпълнението им.
Възстановете баланса си
Лятото често се поддаваме на различни изкушения и сме склонни с лека ръка да загърбим режима си. Сега е време да възстановите вътрешната си хармония и да се подготвите за спокойното посрещане на зимните месеци и празниците през тях.
Не се поддавайте на стреса, който настъпва с връщането на работа след отпуската и изпращането на последните летни дни. Настройте се положително и си намерете нови неща, които ви предстоят и които да очаквате с нетърпение.
Наслаждавайте се на есента
Използвайте пълноценно хубавото време до последно и събирайте последните слънчеви лъчи.
Източник: Savvysugar.com

Снимка: Thinkstock

Няма коментари:

Публикуване на коментар