сряда, 26 август 2015 г.

 Лимфната система е в основата за очистване на междуклетъчните пространства и част от имунната ни система. Нейната функция е да филтрира кръвта, да произвежда бели кръвни телца, защита срещу болести, да върне протеина към сърдечно съдовата система. Лимфната система включва далак, тимусна жлеза (ендокринна жлеза), апендикс, сливици, лимфни възли и съдове и лимфна тъкан. Когато лимфата преминава през лимфните възли и далака, остарелите клетки, бактериалните агенти и други чужди субстанции, попаднали в тялото, се отделят и изхвърлят. Пречистената лимфа се връща наново в лимфната мрежа.

    Задръстването на лимфната система води до много болести, например като алергии, синузит, артрит, рак, колит, лупус (вълчанка), напълняване и кожни проблеми. Също може да бъде причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост. Приемането на зелени листни зеленчуци, стъбла от целина, бамя и ябълки спомагат за здравословното функциониране на лимфната система. Спорт, сауна, парни бани, вана с английска сол и масаж съдействат за подобряване на циркулацията на лимфната система. 


Преяждане - кислород и хранене
Преяждането е преобладаваща практика в съвременния живот. Съвременният човек яде повече храна, отколкото органите на тялото му могат основателно да смилат, при което природните аеробни или "добри" бактерии в организма са засегнати. Ние също така сме склонни да консумираме твърде много преработени храни, с последствията от които нашите кръвни клетки трябва да се борят.
Основната функция на кръвните клетки е да разпределят кислорода в тялото, но нашите хранителни навици често водят до това, тези клетки действат главно като система за премахване отпадъците на организма. Вместо снабдяване на организма с кислород, кръвните клетки, първо трябва да се справят с хранителните отпадъци. Тези отпадъците в крайна сметка се складират в различни части на тялото.
Тъй като ние продължаваме да преяждаме, телата ни никога нямат възможност да се отърват от токсините. Също така, храните, които често консумираме са премного обработени и съдържат малки количества незаменими мастни киселини, които са от решаващо значение за способността на организма да произвежда кислород.

Няма коментари:

Публикуване на коментар