понеделник, 6 февруари 2012 г.

Power Plate и неговото въздействие върху целулита

Коя жена не страда от целулит?
Целулитът е натрупване на мастна тъкан в определени области на тялото.
Въпреки, че няма признаци за заболяване,
по естетически причини е нещо, което притеснява много жени.
За борба с целулита препоръчваме използването на Power Plate ® , тъй като тя е единствената платформа чиито триизмерни хармонични вибрации увеличават циркулацията и лимфния дренаж.

Това е най-ефективният начин за премахване на токсините, намаляване на целулит и подобряване на външния вид на кожата чрез намаляване на нивото на локализирани мазнини.

Вибрациите активират мускулните контракции между 25-50 пъти в секунда, което подобрява мускулния тонус в 25мунутна процедура, 2 до 3 пъти седмично.
Тази процедура се препоръчва не само за хора със заседнал начин на живот, но и за спортуващи тъй като интензивността на упражненията може да се адаптира към нуждите на трениращият.

Целулитът възниква в резултат на структурни промени в подкожната
мастна тъкан/хиподерма/. Хиподермата има различна дебелина в различните части на тялото.
Най - изразена е по гърдите, корема и седалището. Тя е образувана от съединително тъкани повлекла – кoлaгенови снопчета и еластични влакна. Пространствата между тях са запълнени от мастна тъкан. В повлеклата преминават кръвоносни и лимфни съдове и нерви, които осъществяват циркулацията и инервацията на кожата. При жените калогеновите повлекла формират образувания тип "баскетболен кош" и създават неприятния ефект на "портокаловата кожа".

Причина за целулита е хормоналния дисбаланс. Естрогенът е най-важният хормон за възникването
и за влошаването на състоянието. Затова целулитът не се наблюдава преди пуберитета, а се развива при бременност, менопауза и някои хормонални нарушения.

Друга причина за поява на целулита е недостигът на кислород в тъканите в резултат на неправилно кръвоснабдяване /хипоксия/.
Значение имат също наследственото предразположение, заседналия начин на живот, неправилният хранителен режим, употребата на алкохол, газирани напитки и тютюнопушенето.

Клетките натрупват отпадъчни продукти, мастните клетки се уголемяват, върху кожната повърхност се появяват видими вдлъбнатини.

Въздействието на POWER PLATE: Подобрeнoто кръвообращение, стимулирането на лимфния дренаж и други фактори спомагат за намаляването на целулита.


Въздействие на вибрационните тренировки върху степента на целулит

Изследващ: Специализирана клиника по кожни болести Санадерм, Bad Mergentheim, 2003 г.

Продължителност: 24 седмици

POWER PLATE® = 11 часа = -25,68%
Cardio & POWER PLATE® = 40 часа = -32,30%

Няма коментари:

Публикуване на коментар