вторник, 26 юни 2012 г.

Диета със салати и зеленчуци- дава ли това резултати за фитнес визия?


Предполагам, всеки втори от вас е чувал поне веднъж:

“От днес съм на диета, ще ям само салати и ще тренирам много!”

И дори да не е така, имам в предвид, да не сте чули подобно намерение, много хора бъркат “зеленото” със фитнес визията – считат че ефекта идва от салатите.

Ползите от салатите

Неминуемо, те са много:

дават на тялото ни витамини
дават на тялото ни минерали
дават на тялото ни фибри
Ако харесвате това тяло и разбирате английски, вижте сами диетата и начина на тренировки на Marzia Prince. За да се убедите, че точно такава визия и тяло не се правят само със салати и/или интензивни физически занимания!

И трите компонента са задължителни, в една истинска диета. А една диета е истинска, когато е съставена според конкретната цел. Ако тази цел е да бъдете стройни, слаби и със фитнес излъчване, т.е. да се подчертаят добре вашите мускули, запазвайки сексапила и цялостната ви харизма, която имате, мисля, че трябва да забравите за “само салати и фитнес”.

Когато съставям диета на клиент, аз го съветвам да попълне анкетна карта. Виждате сами (можете да изтеглите анкетната карта, за да се запознаете в детайли, какво всъщност е нужно, за да бъде една диета – хранителен режим истински и работещ) че за фитнес визия не се изисква салата или усърдни фитнес тренировки.


Не че не са важни, споделих ви ползите от салатата като храна. Сега вижте и ползите от фитнес тренировките:

дават повече тонус
раздвижват кръвта в тялото
ускоряват метаболизма
горят се мазнини
тренира се мускулатурата е се укрепва
Последното изречение е всъщност отправна точка на отговора на въпроса:

“Достатъчни ли са само салатите и фитнес тренировките за фитнес визия и отслабване?”

Не! За съжаление. Защото този вариант, изглежда лесен и приложим. Т.е. съгласен съм, че са нужни и усилия и малко работа в кухнята, за да направите следното:

да имате приготвени 3-4 минимум хранения в деня, в малки порции
да имате протеин във всяко едно хранене
да имате 2-3 порции с комплексни въглехидрати
да имате и животински мазнини в режима
С други думи и трите макронутриента (мазнини, белтъчини и въглехидрати) са важни, за да сте здрави, забележете това, за да сте сити, за да сте жизнени и разбира се, за да отслабвате и да изглеждате фитнес. Поне това е моята част от задълженията ми.

В един хранителен режим-диета, аз винаги влагам всички елементи на храненето, тайната на успеха ми е в тяхната подредба, количество и начин на приготовление.

Не вярвам, със салата и интензивни тренировки да имате суха и релефна или стройна и стегната визия. Тялото ви просто има нужда от всичко, въпрос на вслушване е.

Проверете още веднъж дори въпросникът (анкетната карта), който всеки клиент попълва, за да се убедите, че нищо не трябва да липсва, в една диета за отслабване и стягане.

Отпуснатостта на мускулите и кожата ви, ако имате или сте имали такива моменти, често дори е сигнал и белег, че не сте:

хидратирали мускулите си добре
не сте ги нахранили с протеини и не са се възстановили
не сте ги заредили с енергия – гликоген, който опъва кожата и я прави по-стегната
Не правете повече погрешни опити, просто приложете правилната диета. Аз мога да ви помогна! А колкото до хапването на салати 2-3 дена в рамките на месец и половина, просто ето така за разтоварване – да, този вариант е приемлив.

Източник: http://www.belchohristov.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар