четвъртък, 31 януари 2013 г.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА POWER PLATE®?



Уредът POWER PLATE® e най-иновативният и високоефективен фитнес и медицински уред от високо качество притежаващ знака MDD /отличие за качество на медицинска апаратура в света/.

Този единствен по рода си уред представлява триизмерно  вибрираща платформа, работеща на принципа на ускорението, чрез която се стимулират естествените рефлекси на тялото. Триизмерните  механични вибрации произведени от POWER PLATE® платформата преминават през цялото тяло и активират естествените рефлекси за разтягане и съкращение на мускулите. Максималното въздействие се постига чрез насочването на тези контракции в различни посоки, защото уредите POWER PLATE® се движат във всички възможни посоки - точно както човешкото тяло е биологично програмирано да го прави.

Принципът, на който са базирани уредите POWER PLATE® се основава на Закона за движението, формулиран от сър Исак Нютън, който гласи, че силата на едно тяло е равна на неговата маса, умножена по скоростта му (F=m.a). Това означава, че  едно нещо може да подобри функционалната си сила (стабилност, издръжливост или сила) като добави повече маса или по-голяма скорост.

За разлика от класическите методи за натрупване на маса – например, вдигане на тежести, POWER PLATE® уредите използват втората част от уравнението, като дават ускорение на тялото, докато поддържат теглото му същото. Гравитацията е силата, която всекидневно, във всяко едно наше движение и във всяка секунда ни оказва натиск.
Чрез тренировките с POWER PLATE®, тялото ви ще се чувства достатъчно здраво да издържи "тежестта" всеки път щом скоростта нарасне.

Резултатът е усещането, че се борите с много по-голяма гравитационна тежест при всяко едно Ваше движение. Това е есенцията на всички традиционни тренировки и програми за издръжливост. Всъщност, невероятните резултати, наблюдаващи се при използването на уредите работещи на принципа на ускорението, се основават на същите биологични и физиологични закони, на които са базирани и други видове тренировки. Разликата е единствено в това, че за постигането им се прилага ускорение, без излишно натоварване на ставите с допълнителни тежести.

Ползи от тренировката на Power Plate ®

Технологията на триизмерна вибрация, използвано от PowerPlate ® е лидер в индустрията и нейните предимства са доказани в обширни академични изследвания. 
Ето защо, Power Plate ® е за кратък период от време, в полза за:

 -   Увеличаване на мускулния тонус
 -   Подобряване на гъвкавостта
 -   Увеличаване на кръвообращението и лимфния дренаж
 -   Увеличаване на костната минерална плътност
 -   Повишаване на нивата на основните хормони като тестостерон и човешки хормон на растежа.
 -   Намаляването на нивата на кортизол (хормона на стреса)
 -   Извършване на упражнения за релаксация и масаж
 -   Предотвратяване и борба с целулита
 -   В помощ за намаляване на болката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар