сряда, 9 ноември 2011 г.

Как да отслабнем след 40?

След 40-годишна възраст метаболизмът в женския организъм се забавя. Като резултат изгорените калории също са по-малко и ако не променим определени сфери от начина си на живот, рискуваме теглото ни да се покачи. Именно тук се корени причината за повечкото килограми на някои жени след тази възраст.

В помощ на дамите след 40 специалисти предлагат няколко съвета, изпълнението на които влияе благотворно на фигурата:

Редовна физическа активност
Това не е просто съвет, а правило за хубаво тяло! Най-добре е част от ежедневната ви програма да включва и време за кардиоваскуларни упражнения. И не подценявайте значението на думата ЕЖЕДНЕВНО!

Загрявката е повече от важна
Разтягането, бавните клекове и изобщо всички т.нар. загряващи движения преди активната тренировка са препоръчителни, не само защото ви предпазват от контузии и травми, а и защото ускоряват метаболизма, т.е. отслабването става по-бързо.

Плуване, джогинг, колоездене…
Практикуването на всички тези дейности повишава сърдечната активност и помага на тялото да гори повече калории.

Тренировка
Три пъти седмично по минимум 20 минути такава тренировка ще ви осигури повишаване на мускулната маса, а вече знаем, че колкото по-голяма е тя, толкова повече калории гори организмът.

Не забравяйте почивките
Освен че почивките между отделните серии упражнения са приятни, те са и много полезни. По време на тях тялото допълнително гори калории.

Храната
Важно е и винаги ще бъде – храната е дар, но може да се превърне и в наш враг, когато прекаляваме с нея. За дамите над 40 е особено важно да следят в менюто им да няма твърде много мазнини. Листните зеленчуци, салатите, плодовете и белите меса са идеалният избор.

Изследвайте се редовно
Тъй като жените над 40, са близо до менопаузата, нивото на хормоните ви е непостоянно и сте склонни да напълнявате, вследствие на този дисбаланс. Периодичните медицински прегледи помагаt да следите и да премахвате тези проблеми, които идват с хормоналните нарушения.

Отслабването е по-трудно, отколкото напълняването, но ако настроите съзнанието си да се грижите за вашата фигура ще ви става по-лесно с всеки изминал ден. Няма нищо по-хубаво от една 40 годишна дама с красива фигура. Нека по-младите ви завиждат, а наборите да се чудят как сте успяли да го постигнете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар