понеделник, 14 ноември 2011 г.

Фитнесът придобива нови измерения с POWER BIKE™ на POWER PLATE


Следващото, еволюционно ниво на техниката Acceleration Training™ вече е тук, с пускането на пазара на новия Power Plate® power BIKE™, първото механично, стационарно колело с интегрирана вибрационна технология.

Сега фитнес феновете могат да се насладят на комбинираните ползи от кардиоваскуларната и вибрационната технологии благодарение на един-единствен уред.
Проучвания, направени в центъра за спортни науки и човешки постижения към университета в Гринуич показват, че вибрациите, добавени към колоезденето, предизвикват значително нарастване на активността при първичните мускули, натоварвани при колоездене. *
Power BIKE наистина преоткрива колелото – неговият окачващ патент педал и дискова система провеждат вибрациите докато въртите степенките.
Предварителните данни от проучването, проведено от изследователския институт на Power Plate показват ръст от:
- 167% в активността на четириглавите мускули,
- 144% за подколяновото сухожилие, и
- 138% за седалището,
когато се тренира при следните показания:
- 90PRM и 30Hz вибрация, сравнено с активността на мускулите при същата RPM, но без вибрация.

Вибрациите добавят допълнителен стимул за още по-ефективна тренировка, а освен това активират разтегателния рефлекс на мускулите, благодарение на което можете по-успешно да се справяте с повишената интензивност.
Използвайки собствената ви сила в стъпалото, за да генерирате вибрациите, power BIKE не изисква електрическо захранване.

Ползите от вибрационната тренировка като начин за повишаване на мускулната сила и издръжливост са доказани от над 10-годишни научни проучвания. Power BIKE успешно съчетава вибрационната технология с традиционното кардиоваскуларно тренировъчно оборудване с цел да даде най-доброто и от двете сфери.

Power Plate апаратите вече се радват на едно лоялно общество от звездни клиенти, елитни атлети и техните треньори, както и милиони всекидневни потребители. Всичко това е в резултат на времеспестяващата и изключително ефективна форма на тренировка. Принципа на работа е чрез провеждане на вибрации през тялото, което предизвиква мускулите да се съкращават по няколко пъти в секунда, както потребителят е в подходяща поза или изпълнява динамично упражнение.
Така че независимо дали сте Power Plate фен, или искате да увеличите ползите на техниката Acceleration Training, новият Power BIKE е уникален продукт , който ще ви помогне да постигнете фитнес целите си.

*Ефекти от power BIKE™ върху мускулните групи, активиращи се чрез колоездене”
Goss-Sampson M., D. Robbins, J. Matheroo and D. Filinigre. Power Plate Изследователски Институт, Център за Спортни Науки и човешки постижения към университета в Гринуич, UK. 2011.

Относно проучването: Целта на това проучване бе да потвърди ефектите от въртенето на педалите, с или без вибрация, върху активиращите долните мускулни групи на краката характеристики.
8 отдадени доброволци са участвали в това проучване.
Всеки един от тях е внимателно подбран, за да изпълни всяка една от програмите: 60,70,80 или 90 RPM на power BIKE, с или без вибрации, при фиксирано съпротивление (power BIKE ниво 4).
Генерираната механична вибрация е свързана с ритъма и е респективно еквивалентна на 20, 23.3, 26.7 и 30Hz.

Мускулната активност се поддържа чрез електромиографията, с повърхностни електроди, прикрепени, за да вземат показания едновременно по цялото продължение на шиините прешлени сухожилията, тръгващи от флексорите на десния глезен и проследяващи състоянието на четириглавите мускули, подколяновите сухожилия и седалищните мускули. Резултатите показват значително повишаване на обема на електромиографичните активности, което се забелязва при всички тествани мускули с изключение на глезенните флексори, които нямат такава възможност. Най-големи различия се наблюдават между двете състояния (вибрационен и невибрационен режим) при степен 90 RPM, което кореспондира с вибрационна честота от 30Hz.
Предварителните резултати от това проучване предполагат, че вибрациите предизвикват страхотен тренировъчен стимул по време на каране върху горните части на краката благодарение на бързо превключващите моторни части.



Холандският професионален колоездачен клуб Rabobank Cycling използваха power BIKE като част от подготовката си през последната година. В момента тимът е един от най-високо класираните в таблицата на МФК за 2011, с 12 победи досега.

“Power BIKE все повече се превръща в основна част от тренировъчния ми процес. След само 12 тренировки, всяка от по 30 минути, по време на почивката на сезона и без каквато и да е друга форма на упражняване, постигнах най-добрия спринтов резултат в кариерата си”
Робърт Гесник, член на Rabobank Cycling.

Няма коментари:

Публикуване на коментар