петък, 4 ноември 2011 г.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА СИЛА С PОWER PLATE


POWER PLATE®

Принципът, на който са базирани уредите POWER PLATE® се основава на Закона за движението, формулиран от сър Исак Нютън, който гласи, че силата на едно тяло е равна на неговата маса, умножена по скоростта му (F=m.a). Това означава, че едно нещо може да подобри функционалната си сила (стабилност,издръжливост или сила) като добави повече маса или по-голяма скорост.
За разлика от класическите методи за натрупване на маса – например,вдигане на тежести, POWER PLATE® уредите използват втората част от уравнението, като дават ускорение на тялото, докато поддържат теглото му същото.

Гравитацията е силата, която всекидневно, във всяко едно наше движение и във всяка секунда ни оказва натиск. Чрез тренировките с POWER PLATE®, тялото ви ще се чувства достатъчно здраво да издържи "тежестта" всеки път щом скоростта нарасне.

Ритмичните вибрации активират естественните рефлекси за разтягане и съкращение на мускулите и предизвикват между 30 и 50 ритмични контракции в секунда на всеки мускул от всички мускулни групи едновременно.

Благодарение на тази интензивност, мускулите използват между 95 - 97% от капацитета си, което ги предпазва от стареене и отпускане, докато при обикновена тренировка натоварването е до 40%.
Това е обяснението за бързите и значими резултати, които са впечатляващи и се проявяват още след първия месец от използване на уреда.


Сравнително изследване на вибрационните тренировки за сила и тренировките със съпротивление

Изследващ: Лаборатория за физиология и биомеханика, Университет в Leuven, Белгия, 2003 г.

Продължителност: 12 седмици
Isо Dyn Jump
WBV = ускорение 2,26г.= +16,6% +9% +7,6%
Плацебо = ускорение 0,4 г. = несъщесв. несъщест. несъществ.
Съпротивление = = +14,4% +7% несъществ.

Публикувано в „Медицината и науката в спорта”

Няма коментари:

Публикуване на коментар