петък, 25 ноември 2011 г.

ВНИМАНИЕ!!! ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ САМО МЕСЕЦ ДО КОЛЕДА КАК ДА НЕ НАПЪЛНЕЕМ!


Няма как покрай празниците да не се почерпим повече.
Самите ястия са част от празника, част от традициите.
Как обаче да избегнем това излишно натоварване на организма ни?
Това, всъщност, бихте могли да си наложите само и единствено Вие.

Ето как да поддържаме теглото си по време на наближаващите празници , ако не искаме следпразничната депресия да се разрази с пълна сила, когато установим, че сме наддали няколко излишни колограма.
Следвайте тези съвети и може дори да свалите някой килограм...


1. Намерете време за упражнения
Всички знам, че по празниците сме много заети, но упражненията трябва да са ви също приоритет. Какъв е смисълът да си купите красива рокля за празниците, ако не може да Ви стане? Отредете си време за интензивни тренировки, които ще ви помогнат да не се чувствате гузни, когато си позволявате повече похапване.


2. Пийте много вода
Както всички знае тя е ключът! Знаете ли, че много често, когато си мислите, че сте гладни, всъщност сте жадни. Преди да се нахвърлите върху снакса, изпийте една чаша вода.




3. Хапнете преди да излезнете
Преди да тръгнете за семейната вечеря или обяд, хапнете нещо малко, здравословно, за да не сте озверели от глад и да се нахвърлите върху всичко вредно.


4. Не гладувайте
Много хора всъщност се опитват да освободят място за празничната вечеря и не ядат нищо през целия ден, по време на празниците. Тогава, за съжаление, те нападат празничната трапеза с неестествена сила. Ако искате да не преяждате, това определено не е правилната тактика. Вместо това яжте зеленчуци и плодове през деня. Така няма да съберете излишни калории и ще сте по-малко привлечени от майонезените салати и сладките на вечеря.



5. Изберете вашата храна
Щом видите веднъж празничната трапеза, решете веднага, кои ястия искате да опитате. След това поставете всичко, което искате да пробвате в чинията си, така ще бъдете ограничени спрямо цялостната порция по време на вечеря. Ако поставите само една салата или риба в чинията си, после ще искате втора, трета и без да усетите ще сте вече преяли.



6. Не бързайте
Дъвчете бавно и внимателно. Добрият вкус и дори аромат може да причини чувство на ситост.





7. Не се стресирайте
За да избегнете излишен стрес, просто избягвайте тези събития, на които ще има неустоими кошници със сладки неща или тези хора, които ще ви подмамват със всякакви вредни храни.


8. Яжте по-малко сладки
Сладките са най-подвеждащите празнични храни. Тъй като около 80% от въглехидратите се абсорбират в организма през устата, хранопровода и стомаха, наистина е трудно да се заситим със сладки. Ето защо, дори да се борите със желанията си и да казвате не на допълнителна порция майонезена салата, рискът да наваксате с калориите е по време именно на десерта.


9. Повече плодове и зеленчуци
За да устоите на изкушението се опитайте да добавите повече зеленчуци и чисто месо по време на вечерята, и да хапвате възможно по-малко сладки и десерти. В същото време можете да заместите тортата с плодове, които са много по-засищащи и съдържат далеч по-малко калории.



10. Ограничете содата и газираните напитки
Газираните напитки са сред най-лошите врагове на фигурата. Те съдържат тонове захар. Например литър кола съдържа 500 калории. Освен това някои диетолози смятат, че консумацията на газирани напитки способства за формирането на целулит.
Ето защо е препоръчително да се придържате към фрешовете и сокове, които съдържат по-малко калории, но за сметка на това няма да допринесат за портокаловия вид на вашата кожа.

11. Просто танцувайте
Не бъдете мързеливи, след няколко напитки и поздравления трябва да се разходите или да потанцувате. Така можете да изгорите поне една четвърт от приетите калории на вечеря. Може да не ви се струва много, но помислили ли сте за факта, че през този час можете да продължите да похапвате, вместо да



ПРАЗНИКЪТ ЗАВИСИ ОТ НАСТРОЕНИЕТО, А ТО НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ САМО ОТ ВЕЧЕРЯТА!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар